Háttérkép3 Háttérkép5 Háttérkép6

Látnivalók a városban

Az apartman elhelyezkedésének köszönhetően Pécs szinte valamennyi nevezetessége, műemléke a  közelben található, és gyalog is könnyen megközelíthető.

 

A környék a város pezsgő kulturális és társasági életének a szíve is egyben. Számos hangulatos és exkluzív vendéglő, illetve kávéház található a közvetlen közelben, de karnyújtásnyira van a színház épülete is. A szomszédos utcák, terek is gyakran adnak helyet különféle rendezvényeknek.

 

A város egyik leghíresebb szülöttéről, a porcelánmanufaktúra alapítójáról elnevezett Zsolnaynegyed is mindössze pár perc sétával megközelíthető. A Zsolnay Kulturális Negyed a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt legnagyobb beruházása volt, mely a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra területének nagy részén épült 2 év alatt. A városrész – amellett, hogy máris híressé lett pezsgő kulturális és társasági életéről - önmagában is rengeteg látnivalót rejt, melek nagy része a Zsolnay családhoz kötődik. A legfontosabb ezek közül a Zsolnay családdal és történetével kapcsolatos kiállítás, valamint a felújított Zsolnay mauzóleum.

 

Nem csak itt, de a városban szerte a híres eozin máz köszön vissza ránk. A Postapalota homlokzatán a magyar címer, a Zsolnay szobor a Szabadság utca-Rákóczi utca körforgalmánál (ez az eozin-mázas köztéri kút Pécs egyik jelképe, mely az EKF 2010 program ideje alatt a nagyvilág számára is ismertté vált),, a Zsolnay-kút oroszlánfeje a Széchenyi téren és a Freskó apartman belső terei mind-mind eozinmázzal díszített építészeti remekek.