Háttérkép3 Háttérkép5 Háttérkép6

Apartmanról

A Freskó Apartman ideális exkluzív szállás a pécsi belváros elegáns történelmi negyedében. Bejárata az óváros főutcájára, a Király utcára nyílik, alig egy percnyi sétára a nemrégiben teljesen megújított Széchenyi tértől. Apartmanunk szintén pár percnyire van az egykori Zsolnay porcelángyár területén kialakított Zsolnay Kulturális Negyedtől; mely a város új, lüktető, látnivalóktól és programoktól hemzsegő városrésze, a pécsi turizmus szíve.

 

Az apartman épülete, mely Pécsre látogatása idejére otthont ad az Ön számára, műemléki védettség alatt álló lakóház, 1860 körül épült. Romantikus stílusjegyeit az utcai homlokzat övpárkány feletti része őrzi.  A homlokzat közepén a falsíkból kis kiüléssel, konzolokra támaszkodó, csavart oszlopdíszítésű ikerablak ugrik előre. Az ablaknyílások keretezése és a kötények díszelemei budafai homokkőből készültek. Az épület a török időkben Silistar Mehemed szpáhi aga háza volt, majd  az 1700-as években Krönner Frigyes császári postamester,későbbi  városbíró családjának, őt követően pedig  leszármazottainak otthona lett. Az apartman ma látható historizáló homlokzatát a 19. század közepe táján nyerte el, a Nendtvich Tamás gyógyszerész és természettudós által végeztetett átépítés során. Ebben a történelemmel átitatott, exkluzív környezetben foglalhat Ön is szállást.

 

Apartmanunk foglalási rendszere modern, gyors, kényelmes és egyszerű, hogy Önnek a lehető legkevesebb idejét vegye igénybe. A Freskó apartman maximum öt személyt tud kényelmesen kiszolgálni, de kibérelni csak egyben lehet az egészet. Így Ön és családja senkitől sem zavarva kapcsolódhat ki a Freskó Apartmanban.

Vendégeink számára ingyenesen biztosítunk törölközőt, sampont, tusfürdőt és az apartmanban elsősegély doboz is található.